How to have a stress free Holiday Season

When we were young, the holiday season was about staying home from school, stuffing ourselves with delicious food day after day, and opening presents. But, now that we’re older, the holiday season makes many of us twitch with anxiety, especially for singles.

Nothing is wrong with being single; it just comes with its own set of stresses. If you’re single, it’s time you knew the ten stressful things singles go through in the holiday season and the solutions. 

1. Working during the holiday season

When you’re single, people assume during the holiday season; you’re not going to be doing much. While your other co-workers have partners and children, they’re busy running around buying presents and preparing for dinners. Since you’re single, they assume you’ll be able to take the Christmas eve shift or work on New Years Day.

Solution: If you want co-workers and management to shed this stereotype of single people, then you need to voice your opinion. This isn’t Bridget Jones's Diary. If you’re planning to spend the holidays with your family, they need to know. Not everyone who’s single is sitting at home on the couch alone.

2. Your booty call is out of town

Ah, yes. Well, what can I say, this can happen. Just because you’re single doesn’t mean you’re not getting laid. You have a booty call that’s there when you need them, but now that it’s the holidays, they’re out of town.

Maybe you’re not interested in finding a new one, and that’s perfectly fine. But what are you going to do in the meantime?

Solution: Just because your booty call isn’t around doesn’t mean you can’t pleasure yourself. Invest in a sex toy like a vibrator, fleshlight, or stroker from Kiiroo. Of course, your hand works too, but treat yourself to a realistic stimulation this holiday season. Trust me; your booty call will be the last thing on your mind.

3. Having your family discuss single-illness

“Why are you still single?” or “I can help set you up with this guy/girl I know” are just some of the questions aunts, uncles, and grandparents ask singles during the holiday season. For singles, having to answer these questions is tiring. There’s nothing wrong with being single; you’re not suffering from an illness.

Solution: Don’t lie and say you’re seeing someone, that’s not going to help the situation. If yo do, then you’ll have to come up with an entire backstory for this fictional person. If you enjoy being single, then that’s what you need to tell them, and then suggest they change the subject.

4. Feeling lonely

Though the holiday season is supposed to be a time of happiness and gratitude, it’s often very lonely for many people. Some people have families living far away, and friends often leave to stay at their parent’s homes. Being single during this time can be tough as it highlights some of the things you may be missing.

Solution: If your friends have all left the city or your family is far away, this doesn’t mean you can’t enjoy their company. Today, you have video messaging, such as Skype, as a way to connect with your loved ones. You can spend your season volunteering with someone in need, and giving back to the community.

5. Losing your privacy

If you’re staying at your parent’s place for the holiday season, remember, it’s their house. You did live there in the past, but now, you have your own place. When staying with family, you lose a lot of your privacy. Some parents don’t knock on their kid’s doors before opening them, so beware of that.

Solution: Firstly, keep your cool. Don’t freak out if one of your parents accidentally open your bedroom door without knocking. Instead, nicely ask them if they can knock before entering. If you want some alone time, tell your family that, and ask for them not to enter your room at that time. Be open and communicative with them. If that doesn’t work...get a lock?

cliona by kiiroo

6. Insecurities of gaining post-holiday weight

As much as everyone loves holiday meals, another thing we worry about is gaining weight. Once the holiday season is over, you stand on the scale, looking at the number rise, and regret every bite you took. But remember, weight can change, so don’t worry.

Solution: Listen, you’re going to gain a couple of pounds probably, and what’s the big deal? You’ll lose the weight once you get back into your routine. Next time, be more mindful of what and how much you choose to eat.

7. Feeling overwhelmed

When you’re single, you have your own routine. Maybe you wake up and do yoga, or go down the street to grab a morning coffee. Either way, being single gives you the luxuries of doing whatever you want, whenever you want.

But, this changes during the holiday season. If you’re staying with family, you need to adapt to their rules. Not only that, you’re surrounded by family all the time. It’s easy to feel overwhelmed.

Solution: Before you snap and have a mental breakdown, try to relieve these feelings. Of course, you can meditate, go for a walk, or do yoga. But, the best way to relieve the tension is either by having sex or masturbating. If you have someone to alleviate your stress, ring them up, and step out for a couple of hours. If you’re on your own, well, grab yourself a toy and have fun.

8. Your ex is sniffing around

When the holiday season rolls around, this is usually the time when former flings and exes come back, seeing what you’re up to and if you’re interested in hooking up. It’s easy to give in if you haven’t been having sex, and you’re feeling lonely. But, we all know this is a bad decision.

Solution: All of your friends are telling you not to do it, and now I’m telling you not to do it. But, it’s easier said than done. When you’re horny and feeling lonely, it’s easy to make bad decisions. Instead of sleeping with someone you’d regret, masturbate.

9. You get a dose of actual reality

The problem with the holidays is it shows you reality. Whether it’s underlying and unresolved problems with your family or your own insecurities, it always seems to come out of the closet. What would the holidays be without family drama? Sadly, this can cause some real riffs and emotional stress for you and others.

Solution: Well, when it comes to unresolved issues, you should always try to resolve them, and not have them boil up until the holidays roll around. But, it’s not always that simple. If you’re noticing tension building up, address the issue before it explodes.

10. Being compared to other family members

Your cousin Suzy just met this banker who makes ten million dollars a year, and she couldn’t make it to the dinner because she’s on a yacht. Or your other cousin Todd just graduated with a master’s degree. And what about you? The holiday season is the one time of the year where everyone comes together and measure dick sizes.

Solution: Don’t let these comparisons get you down. You know who you are and where you’re going in life. Your cousin Suzy may have married a rich man, but that doesn’t mean she’s happy. And Todd probably is up to his neck in student debt. Remember, people only show you what they want to see, don’t fall into their trap.

Going through the holiday season has its ups and downs, but the important thing to know is there’s a solution for everything.

WRITTEN BY

Natasha Ivanovic

Similar Articles:

Scientific Ways to Create a Stronger Relationship
kiiroo relationships

Top 10 Cities to be Single
single life kiiroo

Why I Chose to be Single
single life kiiroo